facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Aktuális programok > Az igazat mondd, ne csak a valódit!
Eperjes Károly május 5-én vasárnap látogat el hozzánk verses estjével a Népházba. Az est folyamán a XX. századi Istent kereső magyar költők, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költők művei hangzanak el.
Az igazat mondd, ne csak a valódit! 

Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész verses estje 

Eperjes Károly május 5-én vasárnap látogat el hozzánk verses estjével a Népházba. Az est folyamán a XX. századi Istent kereső magyar költők, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költők művei hangzanak el. A művésztől megszokott  lebilincselő hitelesség, mély lelki és szellemi kapcsolódás  irodalmunk legkiemelkedőbb alkotóinak korszakos alkotásaihoz katartikus élményt nyújt a hallgatóságnak.

Eperjes Károly saját hitvallását találóan a következőképpen fogalmazta meg Bolberitz Pállal közösen írt Thália és Teológia c. könyvében :“…jó keresztény apa és színész igyekszem lenni Magyarországon, magyarul, mindannyiunkért. Így tudnék a legjobban szolgálni az Úrjézusnak, a családomnak, a hazámnak és az egységnek.”

Az előadás a Petőfi Kulturális Program keretein belül a Déryné Programon keresztül valósul meg, és ingyenesen látogatható.

Béres Gabriella



Vissza a programok oldalra