facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Felhívás hó eltakarításra!

2017. November. 29.  Kategória: Felhívás

Felhívás hó eltakarításra!

Az ingatlan előtti, illetve az ingatlan megközelítését szolgáló járdák, járdaszakaszok,járda hiányában egy méter széles területsáv, lépcsők, hó eltakarítását, síkosság mentesítését az ingatlan tulajdonosa, illetve használója

Felhívás hó eltakarításra!

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

A téli időjárásra való tekintettel felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének következményeiről szóló 13/2015. (VI.12.) önkormányzati rendelet(a továbbiakban: Rendelet) alapján,

az ingatlan előtti, illetve az ingatlan megközelítését szolgáló járdák, járdaszakaszok,járda hiányában egy méter széles területsáv, lépcsők,

hó eltakarítását, síkosság mentesítését

az ingatlan tulajdonosa, illetve használója köteles elvégezni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elmaradt síkosságmentesítésből eredő baleset miatti kártérítési felelősség az ingatlan tulajdonosát/használóját terheli.

Mindenki időben gondoskodjon a megfelelő síkosságmentesítő anyag beszerzéséről. Kérjük, e célra környezetkímélő anyagokat (pl. fahamu és faforgács) használjanak. Síkosságmentesítés céljára zöld területen és közvetlen környékén konyhasót használni tilos!

A helyi közutak hóeltakarítása és síkosságmentesítése a települési önkormányzatok feladata. Önkormányzatunk ezt a feladatát szerződött partnerrel látja el. Az ónos esőtől, jégtől vagy hótól síkossá vált közutakon, szükség esetén akár naponta többször is elvégezzük a síkosságmentesítés. A hóeltakarítást csak akkor tudjuk megkezdeni, amikor a hó vastagsága meghaladja a 10 cm-t.A 11-es főúton a Tildy Zoltán hídon és a környező településekre vezető másodrendű útvonalakon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a hóeltakarítást és síkosságmentesítést.

Az Önkormányzat közfoglalkoztatásban dolgozó munkatársainak feladata a kézi hó eltakarítás során elsősorban az önkormányzati intézmények, közintézmények megközelítésének biztosítása, ezek előtti járdák, valamint a gyalogátkelőhelyek és az autóbuszöblök takarítása.

Kérjük, hogy a Rendelet alapján folyamatosan szíveskedjenek gondoskodni a tulajdonukban, illetve használatukban lévő ingatlan előtti járdaszakasz és a ház körüli terület hó eltakarításáról, tisztításáról, síkosság mentesítéséről.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azon személyek, akik fenti rendelet szabályainak nem tesznek eleget 50.000,- Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal, illetve 150.000.- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújthatóak. A bírság legalacsonyabb összege 5.000,- Ft.  

Kérjük, szíves megértésüket és együttműködésüket!

Tahitótfalu, 2017. november 29.

Köszönettel:

 

Tahitótfalu Község Önkormányzata


Vissza a hírek oldalra