facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Tájékoztató a 2023. évi helyi adókról szóló határozatok és értesítők kézbesítéséről
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat képviselő-testülete a 12/2022. (XI.30.) rendeletével az építményadó, telekadó és iparűzési adó mértékemeléséről döntött
Tisztelt Lakosok!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzat képviselő-testülete a 12/2022. (XI.30.) rendeletével az építményadó, telekadó és iparűzési adó mértékemeléséről döntött. Jelenleg a helyi adók megállapításról és bevezetéséről szóló 22/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet, valamint az adózás rendjéről szóló 1990. évi C. törvény szabályozza a helyi adókat.
 
A Tahitótfalui Közös Önkormányzati Hivatal a rendeletmódosítás alapján az építményadó és telekadó tekintetében a 2023. január 1-től hatályos mértékemelésről határozatot hoz, melyet tértivevényes levélként a 2023.  évet érintő értesítőkkel, valamint a csekkekkel együtt az adózóknak Tahitótfalu településen HIVATALI KÉZBESÍTŐKKEL kézbesít.
 
Azon adózók részére, akik az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben (Eüsztv.) meghatározott elektronikus úton elektronikus ügyintézésre kötelezettek, valamint azok a magánszemélyek, akik az elektronikus ügyintézést választották a 2023. évre vonatkozó adó megfizetéséről szóló értesítőket és határozatokat az ügyfélkapujukra, illetve cégkapujukra küldjük meg, valamint az adózó az E-Önkormányzati portálon kérheti le adóegyenlegét a https://ohp-20.asp.lgov.hu/szolgaltatasok/adoegyenleg linken.
 
A hivatali kézbesítők várhatóan 2023. február 20. napjától kezdődően hétköznap délutánonként, hétvégén napközben kísérlik meg a határozatok és értesítők kézbesítését.
A kézbesítést egyszeri alkalommal kísérlik meg. Amennyiben a hivatali kézbesítő nem jár sikerrel a tértivevényes levél kézbesítésével úgy értesítőt hagy a levél átvételének módjáról, helyéről és idejéről.
 
A sikertelenül kézbesített leveleket a hivatali kézbesítők által hagyott értesítővel a Tahitótfalui Közös Önkormányzati Hivatalban 2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos utca 4. címen lehet átvenni kizárólag HÉTFŐI napon 8–12, valamint 13–18 óra között az adóosztály 5-ös irodájában.
 
FONTOS!
NEM A POSTÁRA KELL MENNI A LEVELEKÉRT.
 
Kérjük Önöket, hogy figyeljék a hivatali kézbesítőket és lehetőség szerint vegyék át a kézbesített leveleket.

 

 

Vissza a hírek oldalra