facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Sertéstartók figyelem !!!

2019. Október. 22.  Kategória: Felhívás

Sertéstartók figyelem !!!

Az afrikai sertéspestis járvány megelőzésével kapcsolatos teendők
Tisztelt Lakosaink!
 
A helyi sertésállományt is veszélyeztető afrikai sertéspestis betegséggel kapcsolatban a Pest Megyei Kormányhivataltól kapott tájékoztatás alapján Tahitótfalu közigazgatási területén sertést tartókra az alábbiak vonatkoznak:
 
A járványmegelőzés első intézkedéseként kérünk minden sertéstartót, hogy sürgősen vetesse nyilvántartásba sertésállományát a Tahitótfalui Közös Önkormányzati Hivatalban (Tahitótfalu, Kossuth Lajos utca 4. - Falugondnokság). A nyilvántartásba vétel térítésmentes, a sertésállományt érintő okmányok bemutatása nem szükséges, személyes megjelenésre szükség van.
 
2019. decemberéig minden Tahitótfalui sertéstartót fel kell keresnie az állatorvosnak a sertésállományok (akár 1 sertés esetén is) járványügyi felülvizsgálata és az állattartók járványügyi tájékoztatása céljából.
 
A betegség leküzdésével kapcsolatban állami kártalanítás csak annak járhat, aki eleget tesz az állománya nyilvántartásával, a járvány-megelőzéssel és a betegség felszámolásával kapcsolatos előírásoknak és elvárásoknak, ezért is rendkívül fontos, hogy a településükön élő valamennyi sertéstartót időben fel tudjanak keresni az állatorvosok.
 
A járvány továbbterjedésének megakadályozása kizárólag a sertéstartók együttműködése és a betegségre fogékony állatok szoros felügyelete mellett lehet eredményes.
Tahitótfalu Önkormányzata

Vissza a hírek oldalra