facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Egy szögön is múlhat!

2019. Június. 08.  Kategória: Kultúra

Egy szögön is múlhat!

Ezúton köszönöm Tahitótfalu Önkormányzata fizikai állományának elszántságát, kitartását és az elvégzett munkát (büszke vagyok Rátok), továbbá minden közreműködőnek a részvételt és a konstruktív együttműködést.
Kedves angol gyermekverset hallottam nemrégiben, ami így szól:
 
„Egy szög miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett.
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Máskor verd be jól a patkószeget!”
 
(Angol gyermekvers)
 
Biztosan mindenki tapasztalta az életben is, hogy sokszor a jelentéktelen dolgoknak komoly következményei lehetnek, mert minden részlet fontos.
 
Ha nem figyelünk az apróságokra, romokra dőlhet a munkánk. Igaz ez az Eperfesztivál megrendezésére is, ahol sok részlet összhangja biztosítja az önfeledt szórakozást.
 
Egy héttel az Eperfesztivál előtt
 
„Embereket keresünk egy veszélyes utazásra. A fizetés kevés, a hideg borzasztó. Több hónapos sötétség, állandó veszély, a biztonságos hazajutás kétséges.” Ezekkel a szavakkal „motiválta” Sir Ernest Henry Shackleton délisark-kutató 1914-es expedíciója előtt a tengerészeit.
 
Ezek a gondolatok jártak a mi fejünkben is a Polgármester Úrral és Ferenczy Barbarával, amikor egy héttel az Eperfesztivál előtt számba vettük a körülményeket: a Duna vízszintje a fesztivál ideje alatt tetőzik, az eső folyamatosan esik, a terület felét víz borítja, a fű nincs levágva, a kamionok sorra süllyednek el a sárban, ehhez a feladathoz kevesen vagyunk.
 
Úgy döntöttünk, mindezek ellenére megcsináljuk
 
Egy vezető sem ér semmit a csapata nélkül. Ezt a jó vezető felismeri. Ha nincs jó csapat jó szakemberekkel, a legjobb szándék is csődöt mond. „Kell egy csapat!” - mondta Minarik Ede mosodás a Régi idők focijában. Egy olyan csapat, amelyik bízik a saját erejében, egymásban, megállíthatatlanul halad a céljai felé, szembeszáll a váratlan kihívásokkal. Büszkén mondhatom, a mienk olyan, amelyik a napi feladatai mellé bevállalja a Dunakanyar legnagyobb nyárindító rendezvényét, és fáradhatatlanul „játssza” végig az Eperfesztivál sokszor 90 percét. Jól elfáradtunk, párszor bőrig áztunk, néha türelmetlenek voltunk egymással. De a végeredmény mindezt feledtette.
 
 Az Eperfesztivál számokban
 
  • 3 nap, több mint 36 óra színpadi program,
  • 200 fellépő 5-től 72 évesig,
  • 52 kereskedő, kézműves, vendéglátós,
  • több mint 12 000 látogató a 3 nap alatt,
  • közel 100 fő közreműködő (biztonsági szolgálat, EÜ szolgálat, színpadtechnika stb.)
  • 5 szakhatóság engedélye (ÁNTSZ, NÉBIH, Katasztrófa-védelem, Magyar Közút, Rendőrség),
  • Vidámpark 11 nagyjátékkal,
  • közel 120, önkormányzatunkkal együttműködő kiemelt partner vendéglátása a VIP sátorban,
  • Országos Tűzzománc Biennálé, 18 iskola 198 résztvevővel,
  • 8 nagy sátor és 35 elárusító pavilon,
  • 290 adag étel főzése a fesztiválszemélyzet részére,
  • 26 m3 hulladék összegyűjtése, 13 000 m2 napi többszöri takarítása,
  • 15 fő a Település üzemeltetés csapatából, akik a terület előkészítését, berendezését, folyamatos működtetését végezték.
 
Megcsináltuk
 
A vendégek száma és a visszajelzések számomra bizonyítják, hogy végül minden szög bekerült a patkóba, miattunk nem maradt el program, a kellemes szórakozás feltételei végig biztosítva voltak.
 
Ezúton köszönöm Tahitótfalu Önkormányzata fizikai állományának elszántságát, kitartását és az elvégzett munkát (büszke vagyok Rátok), továbbá minden közreműködőnek a részvételt és a konstruktív együttműködést.
 
Szabados-Molnár István falugondnok

Vissza a hírek oldalra