facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Lomtalanítás és veszélyeshulladék-gyűjtés
Kedves lakosaink! Idén az alább részletezett időpontokban és módon szabadulhatnak meg feleslegessé vált lomjaiktól és a veszélyes hulladékoktól.
Értesítjük Önöket, hogy a 2022. évi lomtalanítást Tahitótfaluban a két településrészen eltérő időpontban (Tótfalu településrészen 2022. május 7-én szombaton, Tahi településrészen 2022. május 14-én szombaton) rendezzük meg.
 
Kérjük, hogy a lomokat előző nap (péntek este) helyezzék el az ingatlanok előtt. A később kihelyezett lomokat nem áll módunkban elszállítatni. A kihelyezett lomhulladék (nagydarabos háztartási hulladék) nem haladhatja meg az 1 m3/ingatlan/év mennyiséget.
A lomtalanítást a lakosság részére rendezzük, intézmények és gazdálkodó szervezetek nem vehetnek részt benne.
 
Ne készítsenek ki:
 
  • a háztartásban naponta képződő háztartási hulladékot,
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
  • veszélyes hulladékot,
  • építési törmeléket,
  • autógumit,
  • hűtőt, tv, monitort, mosógépet,
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).
  A lomok kikészítésének módja: kérjük, hogy az ingatlanuk előtt a lomokat úgy helyezzék ki, hogy azokat az FKF Zrt. munkatársai járműveikkel könnyen és gyorsan meg tudják közelíteni. Fontos, hogy a kirakott lomok a forgalmat ne akadályozzák. Kérjük Önöket, hogy bútort (pl. szekrény, ágy stb.) kizárólag lapra szétszerelve tegyenek ki, mert egyben nem fér a tömörítő autóba.
 
Lomtalanítás utáni takarítás: az FKF Zrt. szakemberei az úttest megtisztításáról gondoskodnak, viszont az ingatlanok előtti járdaszakasz megtisztítása az ingatlantulajdonosok feladata. Kérjük, hogy a lomtalanítás utáni rend helyreállításában szíveskedjenek együttműködni.
 
 Veszélyeshulladék-gyűjtés Tahitótfaluban
 
 
Időpont: 2022. május 07-én szombaton 08:00 és 12:00 óra között.
 
Helyszín:
  1. Tahi településrészen a hídfeljáró (Gazdabolt) mellett kialakított átvevő pont (kérjük, hogy ezt a helyszínt a Dunasor felől közelítsék meg),
  2. Tótfalu településrészen a Szabadság út 0139 Hrsz., volt Eperfelvásárló telep területen kialakított átvevő pont (kérjük, hogy ezt a helyszínt lehetőség szerint a Váci rév felől közelítsék meg),
A veszélyes hulladékot kézből kézbe kell átadni az adott időpontban és helyszínen a begyűjtést végzőknek. Veszélyes hulladékot közterületen lerakni TILOS!
 
Csak Tahitótfalui állandó, vagy üdülőingatlan tulajdonosok (természetes személy ingatlanhasználók) adhatnak le veszélyes hulladékot. A vállalkozásból, ipari tevékenységből származó veszélyes hulladékok nem adhatóak le. A jogosultságot és a mennyiségeket a feladatot végző kollégák a helyszínen ellenőrizhetik, állandó lakos esetében lakcímkártya, üdülőingatlan tulajdonosok esetén címhelyet igazoló számla felmutatását kérhetik.
 
 A szabálytalanul kihelyezett hulladékért 150.000,-Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.
 
Szabados-Molnár István falugondnok
 
 
 

Vissza a hírek oldalra