facebook
gyengelatok
2021 Tahitótfalu, Kossuth L. u. 4., Tel.: +36 26 387 198, E-mail: tahitotfalu@tahitotfalu.hu
Kezdőlap > Hírek > Tájékoztatás a belterületen kárt okozó vadak elejtéséről
Folytatódik belterületen a kárt okozó vadak elejtése

Az illetékes Rendőrkapitányság engedélye birtokában folytatódik a kárt okozó vadak (pl. vaddisznó, borz, róka) belterületi elejtése. A Pilisi Parkerdő Zrt. a vadászterületén (külterületen) folyamatosan apasztja a vaddisznók számát, azonban a belterület nem a vadászterület része, ott vadászati tevékenység nem végezhető.


A belterületi, rendészeti célú vadelejtés speciális feladat, melynek elvégzésére Önkormányzatunk - a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélye alapján – ismételten szakembereket bízott meg. A felkért személyek megbízólevéllel ellátva keresik fel a vaddisznók által bejárt területeket és segítenek megoldani Önöknek a vadak által okozott problémát.

A valódi megoldást közösen, Önökkel együtt találhatjuk meg, ezért ismét a segítségüket kérjük. Az ingatlantulajdonosok sokat tehetnek a vadak által jelentkező probléma kezelésének érdekében megfelelő kerítések építésével, az elhanyagolt telkeken a bozótosok felszámolásával, a területek lekaszálásával, rendbetételével. Fontos, hogy a vadat ideiglenes vagy állandó etetési tevékenységgel senki ne szoktassa belterületre, a kerti zöldhulladékot megfelelően kezeljék és azt ne az erdős, bokros, elhanyagolt területekre vigyék, mivel a hulladékkupacok alatt megjelenő rovarok, csigák, giliszták a vaddisznó táplálékául szolgálnak.

Az elejtéssel megbízott személyek tevékenységüket a vadak megjelenésétől függően - szükség szerint -, délután 16.00 és reggel 06.00 óra közötti időszakban látják el. 

A belterületen kárt okozó vadak elejtése lőfegyverrel, a vonatkozó szigorú biztonsági szabályok betartása mellett történik.


Amennyiben Ön is észlel kárt okozó vadat környezetében, kérjük jelentse a pontos helyszín megadásával az elejtés vezetőjének, Lukács György T: +36 20 911 8502

Segítő közreműködésüket köszönjük!                                                         

 


Vissza a hírek oldalra